Diana F+ unboxed

diana f+

Bijna twee jaar geleden alweer kreeg ik de Diana F+ van René voor m’n verjaardag. En dan niet alleen de camera, maar de deluxe kit met extra lenzen, maskers voor andere films, een flitser etc. Verder kreeg ik er nog een hele verzameling filmpjes bij. Die grote hoeveelheid accessoires was nou net waardoor het zo lang heeft geduurd voor ik er eindelijk iets mee heb gedaan.

Met zoveel opties en mogelijkheden krijg ik acuut last van stress en faalangst. Waar moet ik in hemelsnaam mee beginnen? Welke lens, welke film, hoe werkt alles met de verschillende opzetstukken? Komt bij dat het natuurlijk gaat om analoge fotografie dus even een paar kiekjes maken en meteen zien of je het goed doet is er niet bij.

Dit zit er allemaal in het pakket:

 • Diana F+
 • Diana flitser – Hot shoe adapters (één voor de camera en één voor de flitser)
 • Draadontspanner
 • Splitzer
 • Diana 35mm Back + 4 maskers voor 4 formaten
 • Diana F+ 20mm Fisheye lens
 • Diana F+ 38mm groothoeklens
 • Diana F+ 55mm groothoeklens + Close-Up lens
 • Diana F+ 110mm Telephoto Lens
 • Adapter voor externe zoeker
 • Universele zoeker
 • Fisheye zoeker

 

diana f+

Diana gaat mee op vakantie

De camera stond dus al bijna twee jaar werkeloos mooi te wezen in de kast. Me elke keer een schuldgevoel te bezorgen als ik er naar keek. Het werd echt de hoogste tijd om er iets mee te gaan doen. Dus ik nam de hele Diana F+ verzameling mee op vakantie. Ik hoopte daar dan toch eindelijk eens de tijd en rust te vinden om ermee aan de slag te gaan. Om gewoon eens te beginnen met het lezen van de handleiding. Die was trouwens niet heel duidelijk want zonder plaatjes, ik hou van plaatjes.

Bijna de hele vakantie bleef de doos onaangeroerd in een tas zitten. Tot een van de laatste dagen. Eindelijk zette ik me er toe om de handleiding erbij te pakken en deze stap voor stap de te volgen. Gewoon met de standaard lens en met een 120 film, die erin hoort. (Met een speciaal masker kan er ook een 35mm film in, maar dat is voor een andere keer.) Het laden van de film ging met wat moeite, wat meteen zorgde voor stress. Maar het lukte, dat hoop ik tenminste.

René vroeg nadat ik de eerste foto’s had gemaakt: ‘En, doet ie het?’.  Eh… dat moet dus nog blijken. Het eerste filmpje is vol dus binnenkort hoop ik de resultaten te kunnen laten zien!

Nu nog even ontdekken waar ik het filmpje het beste kan laten ontwikkelen. Tips zijn welkom!

 

Meer Nina’s Stories? Volg me op InstagramTwitterFacebook of natuurlijk via Bloglovin’!

 


 

 

 

BewarenBewaren

Een reactie op “Diana F+ unboxed

Geef een reactie