Raoul Today: van blog naar boek

 

Een jaar geleden begon ik ermee, ik stuurde mijn moeder elke dag een foto van haar kleinzoon Raoul. Gewoon, omdat ze daar blij van werd en ik wilde haar graag blij maken. Het oorspronkelijke idee was om elke dag een willekeurige foto te sturen maar in de praktijk maakte ik elke dag een foto die vaak iets met die dag te maken had. Ook bedacht ik er een passende titel bij. Zo ontstond het project Raoul Today.

Raoul Today als blog

Andere familieleden hoorden van de dagelijkse mail en wilden eigenlijk wel ingekopieerd worden. In oktober heb ik het blog opgezet en inmiddels wordt de foto niet meer per mail gestuurd maar kunnen familie en (buitenlandse) vrienden Raoul online volgen.

Van blog naar boek

Aangezien ik meer van papier dan van beeldscherm houd heb ik ook een boek gemaakt van de foto’s. Het eerste boek heb ik inmiddels laten drukken bij Blurb (een echte aanrader voor het maken van boeken). Het resultaat is erg fijn, een mooi dagboek van bijna een jaar.

Gisteren vroeg vriendin A hoe lang ik eigenlijk door wilde gaan met dit project. Tot hij 18 is, antwoordde ik. En als ie dan later met z’n vrienden naar Salou gaat ofzo? vroeg ze. Dan moet ie z’n moeder elke dag een foto sturen!

Raoul zelf vindt het boek ook erg mooi… om met auto’s overheen te rijden.

 

 

 

 


 

 

 

BewarenBewaren

10 reacties op “Raoul Today: van blog naar boek

  1. Pingback: Op zoek naar een font… | Nina's Stories

  2. Pingback: Twee nieuwe ‘Raoul Today’ boeken | Nina's Stories

  3. Pingback: Pip het jaar rond « ninasstories

Geef een reactie