Vaderdag, 6 jaar geleden

luchtballon

 

 

Op 16 maart 2007 kregen we het nieuws, m’n vader was ongeneeslijk ziek. Kanker. Hoe lang hij nog had wilden ze niet zeggen, misschien een paar maanden. Het werd slechts een maand.

De tijd die volgde waren we als gezin, m’n ouders, m’n broer en ik, meer samen dan we lange tijd geweest waren. Er werd gepraat over alles, zo ook over laatste wensen. Een wens die m’n vader al heel lang had was het maken van een luchtballonvaart. Het werd allemaal snel geregeld. Twee weken later vlogen/zweefden we boven het Groningse platteland waar mijn ouders toen woonden. Het was prachtig en zelfs een beetje magisch.

Mijn vader was toen al behoorlijk ziek en daarna ging het snel. Ruim twee weken later op zondag 17 juni 2007, vandaag precies 6 jaar geleden, was het vaderdag. M’n moeder was jarig en ’s ochtends hebben we, op verzoek van mijn vader, voor haar gezongen. Die avond is hij overleden.

Op de avond van 16 mei vroeg ik aan m’n vader hoe ik zijn naam zou kunnen laten voortleven, mocht ik ooit een zoon krijgen. Hij noemde de naam Raoul, de Spaanse variant van zijn eigen naam (Roelf, roepnaam Rudi). Tevens de alias waaronder hij tango stukken arrangeerde voor zijn tango orkest. Op het geboortekaartje van Raoul staat de luchtballon als stille verwijzing naar zijn naamgever.

 

kaart_raoul

 

 


 

 

 

0 reacties op “Vaderdag, 6 jaar geleden

Geef een reactie