Vintage Instamatic camera’s

instamatic

Afgelopen zomer kocht ik voor een paar euro in een fijne brocante winkel in Stenay, Noord Frankrijk, twee Instamatic camera’s.

35mm? Nope!

Zonder na te denken kocht ik een paar 35mm films om er vervolgens achter te komen dat deze natuurlijk helemaal niet passen. Even op internet zoeken leverde me al snel de info op dat Instamatic films niet meer te gemaakt worden. Heel soms worden ze nog voor een vermogen aangeboden.

 

instamatic

Een andere optie is om een lege Instamatic cassette te vinden en daar de film van een 35 mm rolletje in te doen. Een fijn klusje in het donker dat me meteen deed denken aan het ontwikkelen van films toen ik op de Rietveld zat. In een klein benauwd hokje moest je je film in het complete donker op een spoel zien te krijgen. Viel de film of de spoel uit je handen dan was je verloren.

YashicaT5

Nee, dat gedoe in het donker zag ik niet zitten. Wel wil ik weer eens analoog aan de slag. Ik kom vast een keer een leuke oude camera tegen waar wel films voor te koop zijn. En de 35mm filmpjes die ik nu heb liggen stop ik maar eens in mijn Yashica T5. Een simpele analoge camera die in mijn Rietveld periode erg populair was. Hij ziet er alleen lang niet zo leuk uit als de Instamatic camera’s helaas. Deze staan nu mooi te wezen in de kast.

yashicaT5

Overigens wees iemand op Instagram me op de site The Impossible Project, maar hier zijn ook geen Instamatic films te koop helaas. Weet iemand wel waar je ze kan kopen dan hoor ik het natuurlijk graag!

 


 

 

 

BewarenBewaren

0 reacties op “Vintage Instamatic camera’s

    • ninavoordes zegt:

      De yashica maakt eigenlijk gewoon hele degelijke foto’s. Tenminste, de laatste keer dat ik hem gebruikte nog wel, dat is vele jaren geleden. Ik zal het resultaat hier wel delen!
      Iemand wees me trouwens op de La Sardina, lijkt me ook een leuke camera 🙂

Geef een reactie