Pip het jaar rond

filippa today

Elke dag maak ik een foto van zowel Pip als Raoul. Of nee, ik maak er een heleboel en kies er aan het einde van de dag van ieder één uit. Die voorzie ik van titel en plaatst ik op de respectievelijke blogs van de kinderen.

Dagboek

Het is bijna een obsessieve manier om het leven bij te houden, het vast te houden. Het is voor mezelf, voor m’n moeder (de oorspronkelijke reden dat ik ermee begon) en later voor de kinderen zelf. Als een dagboek van hun leven.

Voorlopig komen de foto’s dus nog online – ieder heeft een eigen blog – maar ik weet nog niet hoe lang nog. Daar hebben ze zelf uiteindelijk ook iets over te zeggen natuurlijk. Daarom maak ik ook boeken van de dagelijkse foto’s. Van Raoul liggen er inmiddels drie in de kast. Van Filippa… nog geen één. Ik loop achter! Ruim anderhalf jaar dus. Zowel voor Raoul als Filippa.

Van april tot april

En wat doe ik nu ik even wat tijd heb? Boeken maken? Nou nee, ik had al heel lang het plan om een overzicht te maken van een jaar lang Pip. Als soort van poster, alleen heb ik helemaal geen plek om hem op te hangen. Maar ook zonder hem te laten printen en hem op te hangen word ik er heel blij van!

Dit wilde ik eigenlijk doen toen ze 1 werd, een overzicht van haar eerste levensjaar. Maar toen kwam het er natuurlijk weer eens niet van. Dus is het een overzicht geworden van april tot april. Het overzicht begint op 17 april 2014 en de laatste foto is van afgelopen zondag 19 april.

De foto hierboven is van afgelopen maandag.

Goed, nu het maken van dit overzicht uit m’n systeem is kan ik eindelijk aan de boeken beginnen!

pip jaar rond^ klik voor groter

 


 

 

 

BewarenBewaren

Geef een reactie