Fotoserie: Views from the high line

the high line new york

Vorig weekend kwam ik terug van een weekje New York. Ik moest niet alleen bijkomen van de onvermijdelijke jetlag maar ook van de stad zelf. Ik vond hem overdonderend. Die indruk heeft New York niet op me gemaakt toen ik er in 1999 was. Maar zowel de stad als ik zijn in die 16 jaar veranderd denk ik.

De immense hoogtes van de gebouwen, de drukte, de snelheid, het vloog me af en toe wat aan. De regen en mist die we helaas een paar dagen hadden hielpen vast ook niet mee. Daarom vond ik onze wandeling over The High Line waarschijnlijk ook zo fijn en mooi. We liepen hem op zondag met prachtig weer.

The High Line

The High Line is een aangelegd park op een oude verhoogde spoorbaan. De spoorbaan werd in 1935 aangelegd voor treinen om de pakhuizen te bevoorraden. In 1980 reed de laatste trein over de spoorbaan. In 2006 is er begonnen aan de constructie van het park, de huidige High Line. Vorig jaar is het laatste deel afgemaakt.

The High Line begint op Gansevoort Street in het Meatpacking District en loopt door Chelsea tot 34th Street. De hele High Line is ruim 2,3 km lang. Oud en nieuw lopen contant in elkaar over. Zo zie je oude spoorbaan tussen de planten en het aangelegde wandelpad. Overal staan moderne bankjes en ligbedden. Je kijkt uit op oude vervallen pakhuizen en ziet in de verte de enorme – bijna futuristische – wolkenkrabbers.

Aan de ene kant heb je tussen de gebouwen door uitzicht op de Hudson. Aan de andere kant kijk je op de straten van Manhattan. Wandelend boven de stad, tussen de mooiste planten en bomen, ontvlucht je de drukte.

 

high-line-15

high-line-14


high-line-12

high-line-10

high-line-11

high-line-09

the high line new york

 


 

 

 

BewarenBewaren

4 reacties op “Fotoserie: Views from the high line

Geef een reactie