Mijn nieuwe favoriet: #flatlays op Instagram

flatlay yellow

Ik heb een absolute nieuwe Instagram hashtag favoriet. Het soort foto’s maakte ik al langer (en velen met mij), maar nu het beestje een naampje heeft zie ik opeens eindeloos veel mogelijkheden.

Je kent ze wel, de foto’s die recht van boven zijn genomen. Van een paar spulletjes nonchalant op tafel of van een zorgvuldig gearrangeerd tableau. Deze foto’s hebben dus een naam. Zo’n foto heet een flat lay. De hashtags die ervoor worden gebruikt zijn #flatlays en #flatlay.

Wat er op een flatlay staat? Dat kan van alles zijn: kleding, eten, bloemen, stationery, accessoires, boeken, etc. The possibilities are endless!

De hashtag bestaat al een tijd hoor, zo nieuw is ie niet. Maar ik kom hem bij de instagrammers die ik volg (nog) niet vaak tegen.

7 Tips om een goeie flatlay te maken

  1. Zorg voor een effen ondergrond. Ik hou van wit, maar een kleur kan ook mooi zijn. Koop bij de hobbywinkel grote vellen papier in diverse kleuren, zo kan je heel makkelijk variëren. Hout is ook altijd goed als ondergrond.
  2. Gebruik daglicht (geen direct zonlicht!). Zorg dat je niet met je rug naar het licht staat. Gebruik eventueel een wit vlak om het licht te reflecteren.
  3. Zorg voor voldoende witruimte tussen en om de objecten zodat het er niet te opgepropt uitziet.
  4. De camera van een iphone (en vast ook andere telefoons) kan je op vierkant zetten. Super handig omdat je hiermee meteen ziet of het geheel mooi uitkomt in een vierkant.
  5. Ga op een stoel of tafel staan om de foto echt recht van boven te nemen.
  6. Maak een paar foto’s en bekijk die dan. Op een foto zie je pas of alles goed ligt.
  7. Niet vergeten de foto te taggen op Instagram met #flatlays en #flatlay! Zelf voeg ik bij mijn eigen flatlays nog #ninalovesflatlays toe om zo al mijn eigen flatlays te verzamelen.

 

flatlay bloem schaar

 


 

 

 

BewarenBewaren

4 reacties op “Mijn nieuwe favoriet: #flatlays op Instagram

  1. Pingback: Week Story 05/2016: hutspot, commversation en css - ninasstories ninasstories

Geef een reactie