Workshop styling en fotografie

flatlay workshop

 

Heb je dat dan nodig, een workshop fotografie, vroeg iemand. Logische vraag misschien aangezien ik fotografie heb gestudeerd. Maar je kan altijd meer leren toch? Bovendien ben ik op het gebied van styling sowieso nog een groentje. Daarom gaf ik me dus op voor de workshop fotografie & styling die vrijdag werd gegeven door Carole Poirot. 

 

Mademoiselle Poirot

Ik kende mademoiselle Poirot nog niet maar op Facebook zag ik dat Imke (van het blog Thé au Citron) naar haar workshop zou gaan en dat er nog één plaatsje vrij was. Ik twijfelde geen moment en pikte snel het laatste plekje in.

Carole is stylist en fotografe, en dat allebei self taught. Misschien dat ze me daarom ook zo aansprak, omdat ik ook niet voor alles wat ik doe een opleiding heb gevolgd. Op haar blog schreef ze bovendien eerlijk dat het haar eerste workshop was en dat ze eindelijk het gevoel had dat ze echt goed is in wat te doet en ze dacht dat ze misschien anderen wel wat kon leren. Ook kwam in de omschrijving van de workshop het woord ‘flatlay’ voor dus toen was ik uiteraard meteen om!

Vignettes stylen

We leerde dus over het stylen van flatlays, maar eerst kwam de zogenaamde ‘vignette’ aan bod. Een vignette is eigenlijk niks minder dan een stilleven. Een mooi gestyled tableau op een tafel, kastje, bankje, etc. Carole liet zien hoe ze te werk gaat en daarna mochten we zelf met een tafel vol props en onze eigen meegenomen spulletjes aan de slag.

Goed, vignettes stylen bleek al snel niet mijn sterke kant. Of misschien probeerde ik het teveel te doen zoals Carole het had voorgedaan, op gevoel en zo losjes. Ik moet alles toch wat gestructureerder aanpakken. Iets doen met een thema of plan. Carole vermoedde dat het kwam door mijn grafische achtergrond. Daar kan ze best eens gelijk in hebben. Hoe dan ook, ik kwam er niet uit. Hieronder het resultaat van mijn vignette.

 

vignette workshop

Flatlays

Na de vignettes kwam de flatlay aan de beurt. Ook hier liet Carole eerst zien hoe zij zelf te werk gaat; hier een kopje, daar een lepeltje, nog een mandje bestek in de hoek etc. Het resultaat was prachtig maar ik dacht meteen alweer: dat kan ik helemaal niet!

Na toch een poging te hebben gedaan om te werk te gaan a la Carole, besloot ik toch maar gewoon m’n eigen gevoel te volgen en legde alles recht op een berg knopen na. Met het resultaat was ik meteen helemaal bij, en ook Carole was enthousiast.

Zo leerde ik maar weer eens dat het volgen van je eigen gevoel en stijl altijd het beste is. Al is een poging om eens wat anders te proberen nooit verkeerd is natuurlijk. Hieronder het resultaat van mijn flatlay.

flatlay workshop

Goodiebag

Tot slot kregen we een fijn gevulde goodiebag mee. Ik kon het natuurlijk niet nalaten om van de inhoud een flatlay te maken. De goodies kwamen van NomLiving, JING Tea, Lindt UK en Fresh Flower.

goodiebag styling flatlay

 


 

 

 

BewarenBewaren

5 reacties op “Workshop styling en fotografie

    • nina zegt:

      So nice meeting you too! Thank you so much for the compliment 🙂
      I love your blog by the way, really makes me want to start baking!

  1. Pingback: Instagram: #myweekofplacesigo « ninasstories

Geef een reactie