Retoucheren op de telefoon met TouchRetouch

app touchretouch

 

Ik retoucheer niet veel aan mijn foto’s moet ik zeggen. Wel bewerk ik ze – op de telefoon of op de computer – om ze wat op te lichten en eventueel de kleuren wat aan te passen. En om ze zo nodig recht te zetten en te croppen. Maar door dingen weg te poetsen is de foto in mijn ogen geen afspiegeling van de werkelijkheid meer. 

Maar een enkele keer kan ik er toch niet omheen, dan maakt een klein beetje retoucheren het verschil tussen een mooie foto en een top foto. Dan staat er net iets op wat het hele beeld een beetje verpest: een stopcontact in een verder lege muur, een rommeltje op de vloer, een broodkruimel in een mondhoek. Is de foto als je dat weghaalt nog wel een afspiegeling  van de werkelijkheid? Ik weet het niet. Ik bekijk het maar gewoon per keer.

 

TouchRetouch

Anyway, dat retoucheren dus. Dat deed ik altijd op de computer met Photoshop. Maar gister kwam ik een geweldige app tegen waardoor de computer voor simpele retoucheer acties niet meer nodig is: TouchRetouch. De app is supersimpel in gebruik. Snap j het niet meteen dan zij er twee filmpjes die uitleggen hoe het werkt. Ik keek de filmpjes pas nadat ik het zelf al had ontdekt, zo simpel is het dus.

Ik probeerde met verschillende foto’s uit of de app een beetje werkte. Hieronder zie je de resultaten. Het retoucheren was bij deze foto’s overigens niet echt nodig vond ik maar je kan goed zien wat er met de app mogelijk is. Het retoucheren deed ik per foto in minder dan een minuut.

Behalve bij de foto met de Diana camera. Hier gebruikte ik de clone stamp (je stempelt een deel van de foto over een ander deel van de foto) waarmee ik het patroon probeerde te laten herhalen. Zoals je ziet is dat niet helemaal goed gelukt. Mocht ik daadwerkelijk zo’n groot deel van een foto weg willen poetsen – zeker als de achtergrond een druk motief heeft – dan zou ik dat met Photoshop doen.

Dat geldt natuurlijk ook voor foto’s die een wat professioneler doel hebben, met Photoshop kan je toch een stuk preciezer werken. Maar ik vind het resultaat ongelooflijk goed voor een app. TouchRetouch kost overigens €1,99.

 

 

app touchretouch

app touchretouch

app touchretouch

Door het drukke patroon en het grote weg te poetsen deel is het resultaat van deze foto wat minder.

 

app touchretouch

Dit was de eerste foto die ik retoucheerde met de app. Ik was stomverbaasd door het resultaat. Het is wel een beetje een zoekplaatje geworden: zoek de 3 verschillen!

 

Naast deze app gebruik ik nog een rijtje apps om m’n foto’s te bewerken. Ik zal dit lijstje binnenkort hier eens delen. Welke (fotografie-) apps vind jij geweldig en kan je niet zonder?

 


 

Meer Nina’s Stories? Volg me op InstagramTwitterFacebook en Bloglovin’!

 


 

BewarenBewaren

Een reactie op “Retoucheren op de telefoon met TouchRetouch

  1. Pingback: Foto apps: welke ik gebruik en waarvoor - ninasstories ninasstories

Geef een reactie