Mijn jaar op Instagram: 2015 (plus een how to om een overzicht van je Instagram foto’s te maken)

best of instagram 2015

 

Zo tegen het einde van het jaar was daar opeens de hashtag #2015bestnine op Instagram. Het waren overzichtjes van de 9 meest gelikete foto’s van iedereen. Heel makkelijke kon je deze collage maken via de site Best Nine 2015. Uiteraard was ik ook wel benieuwd naar wat mijn 9 best liked foto’s van 2015 waren. And the winners are…

Dit zijn mijn 2015 Best Nine volgens het aantal likes

De indeling van de foto’s wordt automatisch bepaald door het aantal likes dat elk van de foto’s kreeg op Instagram. Ik vond die indeling van mijn foto’s maar niks dus maakte ik uiteindelijk toch nog zelf de collage. Dus in willekeurige volgorde zijn dit mijn negen meeste gelikete foto’s van 2015.

my year on instagram 2015

Dit zijn mijn 2015 Best Nine volgens mijzelf

Het leek me leuk, alhoewel nogal een uitdaging, om ook zelf te bepalen welke ik zelf de beste negen foto’s vind die ik vorig jaar op Instagram zette. Zoals gedacht, dat viel niet mee. Er moesten namelijk 601 foto’s afvallen!

En zijn dit écht mijn top negen foto’s van 2015? Vraag het me over een uur nog eens en ik geef je vast een ander overzicht.

mijn jaar op instagram 2015

How to: een overzicht van je Instagram foto’s maken

Eenmaal bezig met kiezen bedacht ik dat het wel handig en leuk zou zijn om ook een overzicht te maken van al mijn Instagram foto’s van het afgelopen jaar. Ik vond een superfijne site waar je dit kan doen.

Grids met max 9 foto’s (zoals hierboven) maak ik meestal met de app Frametastic op m’n telefoon. Grotere collages maak ik normaal gesproken met InDesign. Maar omdat ik mijn Instagram foto’s niet allemaal handig bij elkaar in een mapje heb staan* zocht ik naar een andere manier. Een online manier waarbij ik direct toegang zou hebben tot al mijn Instagram foto’s. De site Prinkl bleek perfect hiervoor! (Nee, dit is geen #spon.) 

Je kan bij Prinkl kiezen uit een paar verschillende lay-outs**. Vervolgens connect je met Instagram en plaats je je foto’s in het grid. Klaar? Klik rechts boven op ‘create’ en geef je collage een naam. Daarna krijg je de optie om je gemaakte poster te kopen. Wil je dit niet, klik dan dit venster weg en klik in het venster dat je daarna ziet op het knopje ‘download pdf’. Deze service is zo goed als gratis, je moet alleen je creatie even delen op social media (je mag zelf kiezen welke)

mijn jaar op instagram 2015

Facts & figures over mijn jaar op Instagram

Voor mijn overzicht van Mijn jaar op Instagram maakte ik vier collages op Prinkl en voegde deze samen tot het beeld hierboven.

Hoeveel foto’s plaatste jij in 2015 op Instagram? Ik ongeveer 610 (ik verwijder er wel eens een dus het waren er iets meer.) Omdat ik toch niks beters te doen had (ahum…) zette ik nog wat facts over mijn foto’s op een rijtje:

  • Ik begon het jaar met de #100daysof_fromwhereIstand challenge op Instagram. Ook na de challenge plaatste ik nog wel eens een foto van mijn voeten. In totaal zette ik 136 #fromwhereIstand (#NinaDailyLookingDown) foto’s op Instagram.
  • Uiteraard staan de kinderen er nogal eens op. Om precies te zijn staat Raoul 38 keer en 93 Filippa (tja, Pip is wat meer thuis en wat gewilliger voor de foto, al verandert dat nu al…) keer op Instagram. Op 9 foto’s staan Raoul en Filippa samen.
  • Van eten en drinken plaatste ik 79 foto’s. Vooral koffie vond ik een nogal boeiend onderwerp, 25 keer was mijn koffie hoofdrol- dan wel bijrolspeler op een foto.
  • 16 foto’s die ik plaatste maakte ik in de badkamer, waaronder 5 zwart wit (#blackandwhitebathphoto)
  • Bij 70 foto’s plaatste ik de hashtag #ninalovesflatlays al waren het misschien niet allemaal echt flatlays…
  • Ik knollde het een en ander en gaf deze foto’s de hashtag #ninasknolling
  • De gele bank die wij begin vorig jaar kochten staat 9 keer op de foto.
  • Ik maakte heel veel foto’s vanuit de auto waarvan ik er slechts 12 Instagram waardig vond. Deze kregen de hashtag: #ninaisenroute

 

* Alleen als je een foto bewerkt in Instagram voor je deze upload wordt de foto op je telefoon in een apart mapje opgeslagen. Ik bewerk mijn foto’s vaak alleen in andere apps en niet in Instagram, zodoende staan lang niet al mijn Instagram foto’s in dit aparte mapje op mijn telefoon.

** Tien foto’s naast elkaar is het maximum, dat vond ik te weinig dus heb ik nog even wat gephotoshopt.

 

 


Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Dat kan hier maar natuurlijk ook op InstagramTwitter en Facebook.
Geen bericht missen? Schrijf je hiernaast in of volg me op Bloglovin’!


 

 

 

BewarenBewaren

Een reactie op “Mijn jaar op Instagram: 2015 (plus een how to om een overzicht van je Instagram foto’s te maken)

  1. Pingback: Week Story 01/2016: er bestaat ook zoiets als teveel foto's maken - ninasstories ninasstories

Geef een reactie