A Color Story: De nieuwe foto app van A Beautiful Mess

a color story

Een nieuwe foto app, is dat nou nodig? Hebben we behoefte aan nog meer filtertjes? En kan er echt nog iets komen wat nieuw en anders is? De dames van A Beautiful Mess dachten in ieder geval van wel want zij kwamen deze week met een nieuwe foto app: A Color Story.

De nieuwe foto app van A Beautiful Mess heet dus A Color Story en zoals de naam al doet vermoeden heeft kleur de hoofdrol. De app is er op gemaakt om de kleuren van foto’s eruit te laten springen. En om wit extra crispy te maken.

Eigenlijk gebruik ik zelden tot nooit filters (het voelt een beetje als koken uit pakjes in plaats van met verse ingrediënten) maar ik was toch erg benieuwd naar deze app.

De app is gratis, je krijgt daarvoor alle basis tools en een serie van 10 filters (9 kleurenfilters en één zwart wit filter). Naast filters kan je ook lichteffecten toepassen in de vorm van Flare & Bokeh, Light Leaks en Color Fog. Hiervan krijg je ook in de gratis versie van de app van elk één cadeau. Alle overige filters en lichteffecten kosten tussen $0,99 en $1,99 (per setje). Voor $7,99 koop je in een keer het hele pakket met alle filters en effecten.

a color story

^ Bewerkt met het filter Cool Down uit de serie Chroma.

a color story

^ Bewerkt met het filter Toasty, een van de gratis filters. (Tenminste, gratis als je @AColorStory op Instagram volgt.)

a color story

^ Bewerkt met het gratis filter Pop.

De filters

Koop je het hele pakket dan kan je wel even vooruit want dan heb je in één keer toegang tot meer dan 100 filters en 40 effecten. Hier zit voor mij meteen ook het nadeel aan de app, de enorme keuze die je hebt. Ruim 100 filters! Maak daar maar eens je keuze uit elke keer dat je een foto wil bewerken. En ik moet ook heel eerlijk zeggen dat de verschillen ook echt niet zo vreselijk groot zijn soms.

 

a color story

^ Slechts 9 van de ruim 100 filters. Kiezen maar!

Naast de grote hoeveelheid filters om je kleuren te laten poppen is er ook een mapje met zwart wit filters. Wat mij betreft hadden ze deze ook wel achterwege kunnen laten want ik ben niet zo enthousiast overdeze filters. Ik weet niet, ze doen niks met mijn foto’s waar ik blij van word. Misschien ligt het aan mijn foto’s of misschien passen ze gewoon niet echt in een app waar het draait om kleur.

De effecten

En dan zijn er dus ook nog eens 40 (licht-)effecten:

 • Met Flare & Bokeh kan je op 14 manieren een sunflare toevoegen aan je foto. Oftewel vlekken of strepen licht die ontstaan als je tegen de zon in fotografeert. En er zijn 3 Bokeh effecten, hiermee voeg je kleine lichtjes in verschillende vormen toe aan je foto.
 • Licht Leaks heeft 12 effecten om een analoge foto te simuleren door te doen alsof er licht heeft gelekt op de film waardoor er een vreemde kleurzweem op de foto zit.
 • Tot slot is er de Color Fog. Hiermee kan je boven- of onderaan de foto een kleurzweem toevoegen. Er zijn 17 kleuren om uit te kiezen.

Heel eerlijk gezegd ben ik niet zo dol op de lichteffecten. Wel als ze echt zijn hoor, een mooie lens- of sunflare kan prachtig zijn. Ik probeer ze vaak zelf te creëren, maar dan dus wel met een echte zon. Voeg je ze toe met een app dan is dat voor mij een beetje als valsspelen en verander je de foto zodanig dat de foto niet meer de werkelijkheid weergeeft. Is het niet je doel de werkelijkheid weer te geven dan kan het absoluut mooi zijn.

a color story

^ Mooi hoor, maar er scheen geen zon achter dat gebouw. Bewerkt met filter Dream Girl, Flare 11 en Leak 9.

a color story

^ Iets subtieler kan het wel mooi zijn. Bewerkt met filter Chroma en Flare 13. 

De editing tools

Uiteraard kan je je foto’s in A Color Story ook gewoon handmatig bewerken met in totaal 20 editing tools! Een hele fijne vind ik de zogenaamde curves waarmee je in één tool de kleurtoon en het contrast aan kan passen. Je kan dit in deze app ook nog apart voor de de RGB kleuren doen.

Verder hebben ze bij A Beautiful Mess ook gedacht aan de scheve muren en deuren. Dit los je op met de tool perspective. Hiermee trek je onder andere taps toelopende muren recht. Jammer alleen dat ze niet ook een tool hebben om teveel vervormde en ingedrukte foto’s weer wat uit te trekken.

Tot slot zijn er nog een paar handige crop functies. Zo heb je voor een vierkante foto een aparte crop-knop. Je hoeft dus niet eerst naar crop te gaan en daar de verhouding 1:1 te selecteren, je bent er meteen met één klik. Ach ja, gemak dient de mens. Ook praktisch is de optie om een foto die niet vierkant is wel in een vierkant kader te plakken. Dus met witte randen onder/boven of aan de zijkanten.

a color story

^ De editing tool curves.

Conclusie?

Er zitten echt mooie filters tussen en ik moet me een beetje inhouden om niet naar de verfrissende filters van A Color Story te grijpen in plaats van zelf de gewenste effecten te creëren. Nadeel is dus wel dat er wat mij betreft teveel filters zijn om uit te kiezen.

Aan de andere kant, ik zie nu al dat ik een paar favorieten heb dus als je de app vaak gebruikt weet je waarschijnlijk vrij snel welke filters je wil bekijken. En wie weet komt er nog een extra feature waarbij je een mapje kan maken met je favorieten. Gratis tip voor de dames van A Beautiful Mess!

Wat wel al kan is een serie editing stappen opslaan. Dus, heb je een favoriete filter en doe je eigenlijk altijd hetzelfde met je foto’s, met één klik bewerk je al je foto’s hetzelfde. Wat ik hier dan weer een beetje mis is de optie om te zien welke stappen er precies zitten in je gesavede serie.

Android

Niet onbelangrijk voor Android gebruikers, de Android versie komt er ook aan. Deze schijnt nu in de test fase te zijn dus het zal niet lang meer duren voor ook jullie los kunnen gaan met A Color Story.

 


Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Dat kan hier maar natuurlijk ook op InstagramTwitter en Facebook.
Geen bericht missen? Schrijf je hiernaast in of volg me op Bloglovin’!


 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 reacties op “A Color Story: De nieuwe foto app van A Beautiful Mess

 1. Ageeth Mooij zegt:

  Wat prachtig mooi allemaal!
  De hele wereld in een mobieltje is teveel voor mij. Dus ik beperk mij tot een eenvoudig fototoestel en een telefoon uit het stenen tijdperk 😉
  En ik gebruik wat opties voor het bewerken van foto’s op Google+

 2. Pingback: Foto apps: welke ik gebruik en waarvoor - ninasstories ninasstories

Geef een reactie