Een fotoboek maken met My 365 Days in Print

My 365 Days in Print

Op Instagram was ik My 365 Days in Print al tegengekomen en ik was heel erg onder de indruk van de mooie fotoboeken die zij laten drukken. Laatst vroeg Pia Knoester, de bedenker van My 365 Days in Print, mij of ik haar eens wilde ontmoeten en of ik misschien een album wilde laten maken. Ik was uiteraard blij verrast door deze vraag!

Onlangs was Pia even in Amsterdam, ze komt uit Finland, en konden we elkaar ontmoeten.

Pia vertelde mij hoe het idee voor My 365 Days in Print was ontstaan. Ze had de behoefte om een tastbaar document te maken van haar leven en dat van haar kinderen en gezin. Maar waar begin je, en hoe houdt je dat bij? Wie loopt er niet achter met het maken van fotoalbums? Ik wel!

Kortom, ik herkende me enorm in haar verhaal, en met mij vast vele anderen.

My 365 Days in Print: je Facebook posts verzameld

Op Facebook plaatste Pia regelmatig updates van haar leven met foto’s en tekst. Hierdoor ontstond er de gedachte: wat als al deze Facebook posts konden worden gebundeld tot een boek? Die service bestond nog niet dus ging ze er zelf mee aan de slag. Het resultaat: My 365 Days in Print.

Het doel was om een heel eenvoudige tool te creëren om van al je Facebook posts een boek te maken. Het ontwerp liet ze doen door een grafisch bureau die meteen de spijker op de kop sloeg en een prachtig stijlvol design maakte.

Geen keuzestress

Bij het maken van je boek hoef je niet heel veel keuzes te maken, hoe heerlijk is dat?! (Ik wordt een beetje lamgeslagen als ik teveel te kiezen heb.) Je kiest welk jaar van Facebook je wilt bundelen, je kiest een titel en een kleur voor de omslag en je schrijft eventueel een voorwoord. Verder kan je als je wil dingen verwijderen uit je boek en je kan teksten highlighten door ze groter te maken. Dat is eigenlijk alles. Heerlijk toch?

O ja, de kleuren om uit te kiezen voor de omslag zijn prachtig: Grey, Old and blue, Pepermint, Pink champagne en Cream white.

My 365 Days in Print

Binnenkort ga ik mijn boek laten printen bij My 365 Days in Print. Uiteraard laat ik het resultaat hier zien!

 


Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Dat kan hier maar natuurlijk ook op InstagramTwitter en Facebook.
Geen bericht missen? Schrijf je hiernaast in of volg me op Bloglovin’!


 

BewarenBewaren

3 reacties op “Een fotoboek maken met My 365 Days in Print

  1. Pingback: My 365 Days in Print: een boekje over een broer + GIVEAWAY - ninasstories ninasstories

Geef een reactie