Fotoboek met Little Stories – Saal Digital Review

fotoboek

Een fotoboek maken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Tegelijk is het ook zo vreselijk moeilijk want het maken van een fotoboek bestaat voor het grootste deel uit keuzes maken en laat ik daar nou heel slecht in zijn.

Daarom maak ik het mezelf ‘makkelijk’ door alleen fotoboeken te maken van de dagelijkse foto’s van de kinderen. Dat houdt in dat ik alleen elke dag een keuze hoef te maken voor de foto van de dag (overigens ook vaak al moeilijk genoeg). De foto’s voor de boeken verzamel ik dus het hele jaar door. Ook het stramien voor de boeken is er al dus is het slechts een kwestie van vullen.

 

58 Little Stories

Maar nu mocht ik een fotoboek maken bij Saal Digital. Leuk, maar wat te doen? Tijd om keuzes te maken dus.

Als eerste besloot ik om het boek te vullen met foto’s uit 2016 en per maand een selectie te maken. Tijdens het opschonen van m’n fotoarchief viel me steeds vaker op dat ik veel mini series heb van een gebeurtenis of situatie. Hiervan komt er (meestal) maar één op de blog van de kinderen* en later in de fotoboeken. Best zonde dus.

En zo ontstond het idee voor het fotoboek. Ik koos per maand gemiddeld vier series – little stories – uit. Elke serie bestond uit drie of vier foto’s. Ik kan je zeggen dat dit ook al heel moeilijk kiezen was maar in ieder geval had ik een stramien om me aan vast te houden.

Uiteindelijk werden het 58 little stories met erboven slechts de datum en de plaats.

Extra voordeel: Omdat het gaat om de serie is het helemaal niet erg als één of meerdere foto’s uit de serie niet helemaal scherp is. Het gaat om het geheel, om het verhaaltje.

 

fotoboek

 

Review Saal Digital

Het boek maakte ik met de software van Saal Digital. En die werkt goed. Ik werk gewoonlijk in Adobe Indesign waar ik uiteraard net iets sneller in werk. Bij Saal miste enkele handige functies maar al met al had ik de software snel onder de knie en kon ik er goed mee uit de voeten.

Het resultaat is mooi geworden! Ik was vooral erg aangenaam verrast door de dikte van de pagina’s en het feit dat de foto’s op fotopapier zijn gedrukt. Nog een pre is de zogenaamde lay-flat binding. Dat houdt in dat je platliggende pagina’s hebt en er dus geen storende vouw of welving in het midden van het fotoboek zit. (Zie de foto’s hieronder.)

Ik koos overigens voor een simpele omslag met een subtiel verloop (een van de vele opties waar je uit kan kiezen in de software) maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld een leren omslag, een softcover of een gouden omslag.

 

fotoboek fotoboek fotoboek

 

More Little Stories?

Je begrijpt dat dit fotoboek, deze verhaaltjes, smaken naar meer. Ik gok dat er volgend jaar een boek met Little Stories uit 2017 komt. En wie weet met terugwerkende kracht van de voorgaande jaren…?

 

Een paar van mijn favoriete Little Stories uit het boek:

little stories

Aan de Maas in Vilosnes  – 8 augustus

 

little stories

In de tuin van ons familiehuis in Frankrijk – 26 juli

 

little stories

Hilversumsche golfclub – 30 oktober 

 

little stories

In de tuin van ons familiehuis in Frankrijk – 4 augustus

 

* Tot voor kort hadden de kinderen ieder een eigen blog. Onlangs heb ik deze twee blogs samengevoegd op een nieuwe site: 4 Stories High. Binnenkort meer hierover!

 

 


Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Volg je me al op InstagramTwitter en Facebook?
Geen bericht missen? Schrijf je hiernaast in of volg me op Bloglovin’!


 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 reacties op “Fotoboek met Little Stories – Saal Digital Review

 1. Heidi zegt:

  Wat een mooi boek is het geworden, Nina! Je thema kende ik al van IG of FB, dat weet ik even niet meer, maar ik vind het erg leuk bedacht.
  Als ik vragen mag: hoe vind je de prijs-kwaliteit verhouding van dit boek? Is de software ‘gewoon’ te downloaden van internet en wordt het boek per post thuisgestuurd?
  Ik hoop dat je nog lang doorgaat met je Little Stories, ik geniet er telkens weer van!

  • Nina zegt:

   De kwaliteit is mooi! En zeker goed geprijsd. Al heb ik geen vergelijkend warenonderzoek gedaan naar concurrenten 🙂
   De software kan je inderdaad gewoon downloaden. Je boek bestel je supermakkelijk via de software en komt binnen een paar dagen met de post thuis!

   • Heidi zegt:

    Dankjewel Nina! Ach, vergelijkend warenonderzoek…jij hebt ervaring genoeg lijkt me, om te weten of een fotoboek van kwaliteit is. Als dat goed is, mag het best iets meer kosten. Vind ik.
    Ik ga zeker even kijken!

Geef een reactie