Een bloem met herinneringen, ingelijst in een Hueframe

hue frame

Onlangs kwamen er een paar dingen heel mooi samen. Drie dingen: een bloem, een mailtje en het nieuwe concept voor mijn blog. Het resultaat is een bloem met herinneringen, ingelijst in een Hueframe. 

Een bloem

Het begon met een bloem die ik midden in de nacht besloot te redden. De foto hierboven, van drie tulpen, appte ik naar mijn moeder, een paar dagen voor ze zou overlijden. Ik schreef erbij:

In dit vaasje zette ik nadat Rudi (mijn vader) was overleden een tijd lang steeds 3 bloemen. Voor de 3 achterblijvers: jij, Sandor (mijn broer) en ik. Vanmiddag zette ik er 3 tulpen in uit een verder vergane bos. Dit gebeurde er.

Ze was toen al heel ziek maar mentaal nog ontzettend sterk. We vonden het allebei zo mooi hoe de roze tulp dat weergaf. En het bemoedigde haar om te zien hoe de gele tulpen, mijn broer en ik, zo sterk rechtop bleven staan.

Pas heel veel later zag ik het vaasje weer. Ze stonden in m’n tuinhuis en daar was ik vrijwel niet geweest in de tijd voor en na de begrafenis. In een opruimbui gooide ik de bloemen weg, op de composthoop naast het huisje. Die avond kon ik niet slapen. Ik kreeg opeens spijt dat ik de bloemen, vooral de roze tulp die toch mijn moeder symboliseerde, zo achteloos had weggegooid.

Dus stond ik midden in de nacht op en zocht met een zaklamp in het donker naar de bloem. Ik vond hem en legde hem te drogen tussen vloeipapier met het plan hem later een keer in te lijsten.

hueframe

Een mailtje

Soms krijg ik verzoeken voor een review of samenwerking op deze blog. Heel leuk vind ik dat. Maar de vraag of het verzoek moet wel passen bij mijn blog, zeker nu met het nieuwe concept.

Onlangs kreeg ik een mail van Carmela Bogman. Ze vertelde daarin over de Pocket Flower Press en de Hueframe. Beiden prachtige producten om bloemen te bewaren. De Pocket Flower Press is een mobiele bloemenpers om als je op pad bent bloemen te verzamelen, te drogen en te bewaren. De Hueframe is een gekleurd lijstje om bloemen in in te lijsten.

Mijn eerste idee was dat het niet paste bij mijn blog omdat het niet met fotografie te maken had. Maar toen kwam alles opeens samen.

Schrijven over keepsakes

Toen mijn ideeën over deze nieuwe blog ontstonden was het vooral fotografie waar ik aan dacht. Maar er miste iets, het was te beperkt. Door de bloem die ik redde en het mailtje van Carmela wist ik opeens waar ik óók over wilde schrijven. Over andere manieren om herinneringen te bewaren. Keepsakes dus. Een soort souvenirs van het leven.

Ik mailde Carmela over de nieuwe ideeën die ik had voor mijn blog en vertelde dat ik graag over haar producten wilde schrijven. Ze stuurde me de Pocket Flower Press en een blauwe Hueframe op.

hue frame

hueframe

De bloem in een blauwe hueframe

De roze tulp was eigenlijk al gedroogd toen ik hem ’s nachts terugvond. Tussen het vloeipapier was ie mooi plat geworden maar ook stuk gegaan. Dat had ik wel vermoed dus het was niet erg dat het niet een perfect gedroogde bloem was. Het paste eigenlijk wel mooi bij het verhaal erachter.

Heel voorzichtig heb ik de bloem ingelijst in de Hueframe. Hij hangt nu mooi zon te vangen in mijn tuinhuis.

hueframe hueframe

De Pocket Flower Press

Ook de Pocket Flower Press heb ik gebruikt. Afgelopen zaterdag gingen we naar Oosternieland, een heel klein plaatsje in Noord Groningen, waar ik ben opgegroeid. Naast mijn ouderlijk huis, een oude pastorie, staat een kerkje. Daarachter is een kleine begraafplaats waar mijn ouders begraven liggen. Zaterdag was de verjaardag van mijn moeder en de sterfdag van mijn vader. Het was mooi om ze daar op die bijzondere dag weer op te zoeken.

In de pastorie wonen sinds 2010 andere mensen. We zijn gelukkig altijd heel welkom om ons oude huis en tuin af en toe op te zoeken. Zo ook zaterdag.

In de tuin plukte ik samen met Raoul een paar bloemen en nam deze mee in de Pocket Flower Press. Die moeten nog even drogen dus het resultaat daarvan volgt nog.

pocket flower press

pocket flower press

pocket flower press

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Studio Carmela Bogman.
Kijk vooral op haar site welke mooie producten ze nog meer maakt en waar ze te koop zijn! 

 


Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Volg je me al op InstagramTwitter en Facebook?
Geen bericht missen? Schrijf je hiernaast in of volg me op Bloglovin’!


 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 reacties op “Een bloem met herinneringen, ingelijst in een Hueframe

  1. Pingback: Ninasstories - Carmela Bogman

Geef een reactie