Het regent een beetje naar binnen – stukje #007

Vannacht regende het naar binnen. Letterlijk. Ons nieuwe/oude huis kon de extreme hitte van de afgelopen dagen in combinatie met de extreme regenbui van vannacht niet aan. (Iets met smelten en een hoosbui.)

Dat deed me denken aan iets wat Harrie Jekkers een keer zei toen hij te gast was in De Wereld Draait Door. Het ging over liedjes die hij had geschreven over zijn overleden ouders. Op een gegeven moment zei hij:

Het dak is een beetje van je leven af als je ouders allebei dood zijn. En dan regent het een beetje naar binnen

De zin raakte me want ik vond hem zo waar. Ja, het zal altijd een beetje naar binnen regenen. Het is een kwetsbaar gevoel.

Het zijn niet per se hoosbuien, gewoon een beetje regen. Van die regen die je vaak niet opmerkt maar er toch steeds is.

Het is ruim twee jaar geleden, dat ik Jekkers dit hoorde zeggen. Ik probeerde het beeld destijds te vangen in een schildering. Meerdere malen. Maar ik vond het nooit goed genoeg om hier of ergens anders te delen.

Bij deze dan toch.

Tot morgen!

2 reacties op “Het regent een beetje naar binnen – stukje #007

Geef een reactie