Want wat ook een ander zegt, er is tijd genoeg – stukje #011

Ik zoek naar een weg tussen nuchterheid en spiritualiteit. Vroeger was ik veel bezig met het spirituele, al dan niet op een kinderlijke manier. Tarotkaarten, handlezen, horoscopen, is was er dol op! Ik geloofde in ‘meant to be’ en eigenlijk manifesteerde ik er lustig op los! Al noemde men dat toen gewoon dagdromen denk ik.

Langzaamaan werd ik nuchterder en misschien zelf sceptischer. Misschien is dat wat verlies van geliefden doet met de mens. Of misschien heeft het met ouder en volwassen worden te maken. Of met teleurstellingen en het besef dat karma soms toch echt gewoon een bitch is.

Ik zal altijd wel een beetje sceptisch blijven, maar die andere kant – die waarin er toch meer is than meets the eye – begint me ook steeds weer meer te boeien. Wie weet ben ik nu wel op een mooie middenweg beland. The best of both worlds. Het kan mijn inziens ook heel goed naast elkaar bestaan.

Om die andere kant weer meer te onderzoeken en meer toe te laten ben ik nu een cursus over Abundance aan het doen. Het is even een drempel om overstappen om met de opdrachten te beginnen, maar eenmaal bezig is het fijn en zie ik er groot nut van in! Al zou het alleen maar tot eigen inzichten leiden.

Les één is het omschrijven wat overvloed eigenlijk voor jezelf betekent. Waar ik in eerste instantie steeds aan dacht was aan financiële overvloed. Maar opeens werd iets me ontzettend duidelijk. Wat ik in de allereerste plaats zoek is een heel ander soort overvloed: overvloed in tijd.

Niet letterlijk meer tijd dan ik nu heb. Niet meer uren in de dag. Maar het gevoel van tijd genoeg. Vandaag, deze week, deze maand. En, met het gevaar enigszins dramatisch te klinken, het gevoel dat ik nog wel even heb. In dit leven dus.

Levenshaast heet dat, dat je het gevoel hebt dat het leven eindig is en daar steeds bij stilstaat. Ik heb daar veel last van. En waar het anderen aanzet tot groots en meeslepend leven, verlamt het mij juist. Er is zoveel te doen, ik wil zoveel, waar moet ik beginnen?

Het gevoel van tijd genoeg is het de grootste abundance die ik me voor kan stellen.

Het doet me denken aan een liedje van Doe Maar: Tijd Genoeg.

Want wat ook een ander zegt
Er is tijd genoeg
Voor jou, voor mij, voor iedereen
En als je wilt dan is elk ogenblik voor jou
En alles wat je vragen zou
Maar laat mij dan niet alleen

Terwijl ik dit schrijf komt er een mail binnen vanuit een mailinglist met als titel: de tijd tikt door Nina.

Tijd om me eens uit een heleboel mailinglists te verwijderen denk ik.

Tot morgen!

Geef een reactie