En dan zijn er nog de boeken natuurlijk – stukje #019

Vergat ik laatst gewoon de boeken te noemen! Boeken die ik aan het lezen ben, boeken die ik nog wil lezen en boeken die ik wil herlezen/aan het herlezen ben.

Ze staan op m’n e-reader, ze liggen op m’n nachtkastje en/of ze staan op m’n verlanglijst van Bol.com. Het is allemaal non-fictie trouwens. Veelal is het uit de categorie ‘zelfhulpboeken’. Ik ben er gek op!

Voor ik ooit de eerste las (The subtle art of not giving a fuck) kon ik me niet voorstellen hoe een heel boek zou kunnen gaan over een bepaald onderwerp (zoals ‘not giving a fuck’, waar het boek niet echt over gaat natuurlijk). En ik kon me al helemaal niet voorstellen dat ik er dingen in zou lezen die mij echt iets zouden leren.

Maar niks was minder waar. Dit boek opende mij de ogen en meer boeken uit deze categorie volgden:

 

Nu aan het lezen:

 • Untamed – Glennon Doyle
  Over dit boek twijfelde ik lang. Ik las ‘waarschuwingen’ over het hoge Amerikaanse gehalte maar ik las ook over mooie inzichten die mensen eruit haalden. Dat Amerikaans, dat kan ik wel hebben (zie het lijstje hieronder). En die inzichten heb ik zeker ook. Het is wat langdradig op den duur en er wordt veel herhaald maar er staan zeker mooie dingen in die me aan het denken zetten. (De Nederlandse titel is: Ongetemd Leven.)
 • Hoe wordt je alles – Emilie Wapnick
  De term ‘Multpotentialite’ is afkomstig van de schrijfster van dit boek. Ze omschrijft een Multipotentialite als “een persoon met veel verschillende interesses en creatieve bezigheden”. Op mijn lijf geschreven dus! Het boek geeft inzichten over verschillende manieren om van deze eigenschap een kracht te maken. Hij staat ook vol opdrachten, deze deed ik (nog) niet maar zijn volgens mij zeker die moeite waard om tot inzichten te komen als je net als ik teveel dingen leuk vind, niet kan kiezen, snel verveeld bent etc.
 • Money, a love story – Kate Northrup
  Een boek over het aanpakken van je money mindset. Ik deed ook een paar oefeningen uit het boek die mij grote inzichten gaven. Daar schreef ik eerder ook een blogpost over. Een boek dus om zeker weer op te pakken en verder te lezen!
 • Think & Grow rich – Napoleon Hill
  Een klassieker die oorspronkelijk is geschreven in de jaren 30 van de vorige eeuw! Het boek is ge-update naar deze tijd. Het is echt een mooi boek, maar (ondanks de update naar het heden) leest het toch minder makkelijk weg dan de moderne boeken over dit onderwerp.
 • Schrijven vanuit je hart- Natalie Goldberg
  Ik heb deze al zo vaak opgepakt en las dan weer een paar haardstukken. De boodschap was dan vaak: je moet schrijven om beter te worden in schrijven. Dus ging ik schrijven, en dan vergat ik weer om te lezen. Beetje vicieuze cirkel dus. Leest wel lekker weg trouwens!
 • Mijn gamende kind – Koen Schobbers en Deirdre Enthoven
  Even iets ander, een boek over gamende kinderen. Want dat hebben wij, een kind dat het liefst de hele dag vastgeplakt zit aan een scherm. Gek worden we ervan! Dus leek het me goed als we ons er in zouden verdiepen. Eerlijk, ik heb nu alleen nog het voorwoord gelezen, maar dat was al boeiend. Maar ik kocht het expres als ouderwets boek in plaats van als e-book, zodat Raoul het zou zien liggen en zou zien dat we ons verdiepen in zijn hobby. Inmiddels heeft hij er meer in gelezen dan ik.

 

Op m’n lijstje nog te lezen:

 • Everything is Figureoutable – Marie Forleo
  Ken je de podcasts van Marie Forleo? Als je ondernemer bent – of wil worden – echt een aanrader! Blurbje van Bol.com: Dit meesterwerk helpt je boven alles jouw innerlijke kracht aan te boren. Ben benieuwd, hij staat op m’n verlanglijstje voor Sint. (De Nederlandse titel is trouwens: Alles is uitvogelbaar. Bekt toch minder.)
 • Druks – Francien Regelink
  Nog niks van gelezen dus kan er nog niets over zeggen. De schrijfster heeft ADHD en geeft een inkijkje in haar leven. Ik kreeg zelf de diagnose ADHD een paar maanden geleden en oh wat vielen er veel dingen op z’n plek! Zo’n chaotische lijst met half gelezen boeken bijvoorbeeld, makes sense now.
 • You are a badass every day – Jen Sincero
  Oh I love alle boeken van Jen Sincero! Zie hieronder nog twee bij de ’te herlezen boeken’. 
 • Weg ermee – Dennis Storm
  ‘Over de schoonheid van minimalisme’. Wil ik helemaal niet zijn of worden hoor, een minimalist. Maar ik zou wel wat minder spullen willen hebben en makkelijker dingen willen kunnen weggooien.

 

Om te herlezen (en dus aanraders):

 • Big Magic – Elizabeth Gilbert
  Ga deze lezen als je je creativiteit niet de vrije loop durft te laten gaan! Het gaat over inspiratie, en dat je daar niet op moet gaan zitten wachten. Een beetje spiritueel, vaak pragmatisch en ook grappig. Een van mijn absolute favorieten. Gelezen als e-book maar inmiddels ligt de papieren variant klaar om opnieuw te lezen met highlighter in de hand!
 • The subtle art of not giving a fuck – Mark Manson
  Het eerst zogenaamde zelfhulpboek (een term waar de schrijver zelf een hekel aan heeft) dat ik las. Bomvol anekdotes en voorbeelden. Ook hier ligt de highlighter klaar.
 • You are a badass – Jen Sincero en
 • You are a badass at making money – Jen Sincero
  Oh ik moet deze allebei zo nodig herlezen! Ik weet dat ik ze fantastisch vond maar hier geldt echt de regel dat herhalen, herhalen, herhalen de trick past echt doet.

En natuurlijk is er ook een stapel fictie die ik zou willen lezen. Maar ben hier wel even zoet mee.


PS. De links in deze post zijn affiliatie links. Dat betekent dat ik een klein percentage krijg wanneer je via een van deze links een aankoop doet. Voor jou als koper zijn er uiteraard geen extra kosten aan verbonden!

2 reacties op “En dan zijn er nog de boeken natuurlijk – stukje #019

Geef een reactie